ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Συγγραφικό έργο : 

• Συνεχίζοντας την τέχνη των Καπεσοβιτών ζωγράφων στο α΄ μισό του 19ου αι. Ο ζωγράφος Θεοδόσιος, εξ Ιωαννίνων. Ανακοίνωση στο Ε' Επιστημονικό Συμπόσιο Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης, Πολεμικό Μουσείο Αθήνα 15-16/12/2017.

• Τόμος, “Η Παναγία της Κορωνησίας”, κείμενα για τις τοιχογραφίες, το τέμπλο, τις εικόνες καθώς και για τη συντήρησή τους. Έκδοση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας. 2016

• Άρθρο: “Βυζαντινή εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας από την Άρτα. Παρατηρήσεις κατά τη συντήρησή της”, περιοδικό ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ & ΤΕΧΝΕΣ, τχ. 103, σ.58-66, Αθήνα 2007. https://www.archaiologia.gr/wp-content/uploads/2011/07/103-9.pdf

• Ανακοίνωση για τη συντήρηση των βυζαντινών τοιχογραφιών της Ι.Μ. Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου Κόνιτσας, στο συνέδριο “Η Συντήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”, Αθήνα 25-29 Μαΐου 2015. 

• Κείμενα & επιμέλεια καταλόγου των έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης καθώς και του οδηγού του Δημοτικού Εθνογραφικού Μουσείου Ιωαννίνων.

• Κείμενο για τη συντήρηση στον οδηγό – κατάλογο των συλλογών της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων.

• Κείμενα & επιμέλεια του καταλόγου των έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης με αφορμή την έκθεσή τους στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάτρας. 

• Διάφορα κείμενα σχετικά με τη συντήρηση και τη ζωγραφική στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. 


Διαλέξεις / ομιλίες : 

• “ Οι θησαυροί της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων”, 18/12/2009, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάτρας στα εγκαίνια της έκθεσης των έργων τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων, στην Πάτρα.

Διοργάνωση : Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πατρέων – Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων. 

• “ Η ναΐφ ζωγραφική ”, 8 / 11 / 2011, παρουσίαση αίθουσα Πολυχώρου Δ. Χατζή.

Διοργάνωση : Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών. 

• “ Οι Χιονιαδίτες ζωγράφοι ”, 9/11/2012 στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων  με αφορμή την έκθεση αποτοιχισμένων τοιχογραφιών της Οικίας Πλακίδα από το Κουκούλι Ζαγορίου. 

Διοργάνωση : Δημοτική Πινακοθήκη – Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου. 

“Σχεδίασμα της Μεταβυζαντινής ζωγραφικής στην Ήπειρο”, κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα (Απρίλιος 2017) στους Μελιγγούς Ιωαννίνων.


Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα : 

Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθηση / GRUNDTVIG» και μετάβαση στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας, εκπροσωπώντας το Δήμο Ιωαννιτών για τη συνάντηση εργασίας με συμμετοχή εκπροσώπων 5 χωρών. 

Συμμετοχή στο πρόγραμμα INTEREG (ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ), με τίτλο Cultural-routes (Πολιτιστικές Διαδρομές), ως εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών.


Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις : 

Συμμετοχή στην επιστημονική ομάδα και στην ομάδα έργου, για τη δημιουργία της έκθεσης «Η Τέχνη του Ασημιού των Ιωαννίνων – η Ασημουργία των Ιωαννίνων στο πέρασμα των αιώνων»  που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο «Νέα Ιερουσαλήμ» της Μόσχας, στο πλαίσιο ανταλλαγής εκδηλώσεων για τον εορτασμό του 2016 ως έτος Ελλάδας –Ρωσίας, με συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, της Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Υπουργείου Πολιτισμού.  

 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ART RESTORATION E.E.
Συντήρηση Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης
Διονύσου 10 Κάτω Μάρμαρα, 45500 Ιωάννινα
Τηλέφωνο: 26510-45337
Κινητό: 6944 138919
Fax: 26510-45337
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Copyright © 2018-19 artrestoration.gr | Powered by NICMEDIA