ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

- Η εταιρεία ART RESTORATION Ε.Ε. προσφέρει  ολοκληρωμένες υπηρεσίες, στον τομέα της Συντήρησης Αρχαιοτήτων και  Έργων Τέχνης.

Δημιουργήθηκε από τον Ιωάννη Λιούγκο, που δραστηριοποιείται στο χώρο, επί 30 και πλέον, χρόνια.  Σημαντική υπήρξε η εμπειρία που απέκτησε στο Παρίσι, κατά την τριετή παραμονή του εκεί, εργαζόμενος σε ιδιωτικό εργαστήριο συντήρησης και αποκατάστασης ζωγραφικών έργων (μεταξύ αυτών, έργα των (Bruegel, Ribera, Boudin, Rousseau [le douanier], ecole de Couzco, κ.α.), όπου συγχρόνως πραγματοποιούταν και εκτίμηση αυθεντικότητας πινάκων ζωγραφικής με φυσικοχημικές μεθόδους διερεύνησης, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας της Γαλλίας (C.N.R.S), ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ecole Pratique des Hautes Etudes της Σορβόννης.       

Διαθέτει επίσης αξιόλογη εμπειρία στο Υπουργείο Πολιτισμού υπηρετώντας ως συμβασιούχος, στη Β’βάθμια  εκπαίδευση ως καθηγητής, διαθέτοντας και πτυχίο ΣΕΛΕΤΕ-ΠΑΤΕΣ αλλά και 12ετή προϋπηρεσία  ως μόνιμος υπάλληλος, υπεύθυνος συντήρησης, προβολής και διαχείρισης των έργων τέχνης του Δήμου Ιωαννιτών.  - H εταιρεία διαθέτει ένα σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο στην έδρα της στα Ιωάννινα καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό για τις επί τόπου εργασίες. 

- Αναλαμβάνει την εκπόνηση μελετών και στη συνέχεια τη συντήρηση και αποκατάσταση αρχαίων, βυζαντινών και νεότερων μνημείων, φορητών έργων τέχνης και αντικειμένων ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας. 

Πεδίο της δραστηριότητάς της αποτελούν τοιχογραφίες, τέμπλα, εικόνες, πίνακες ζωγραφικής, ξυλόγλυπτα, έργα σε χαρτί, μαρμάρινα και μεταλλικά έργα καθώς και λαογραφικά αντικείμενα. 

Συγχρόνως, με το δίκτυο των συνεργατών της, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις διαμόρφωσης μουσειακών χώρων, διαχείρισης, τεκμηρίωσης και παρουσίασης συλλογών.  


Οι διαρκείς συνεργασίες με μουσεία, εφορείες αρχαιοτήτων, πανεπιστημιακά και τραπεζικά ιδρύματα, μητροπόλεις, περιφέρειες, δήμους, χώρους τέχνης και ιδιώτες καθώς και η συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και διεθνείς εκθέσεις συνιστούν αναγνώριση του ως τώρα έργου. 

Το επιτυχές αποτέλεσμα σε πολλά και δύσκολα έργα, συνοδευόμενο από τις αντίστοιχες βεβαιώσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, οι ανακοινώσεις και οι δημοσιεύσεις διαφόρων εργασιών, αποτελούν εγγύηση για το βέλτιστο αποτέλεσμα κάθε εργασίας που της ανατίθεται. 

- Ιδιαίτερη στιγμή η βράβευση το 2005 από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό EUROPA NOSTRA, εκπροσωπώντας την Ελληνική υποψηφιότητα, για την ποιότητα των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών και του τέμπλου, σε δύο μνημεία της Πρέβεζας, την Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Φανερωμένης Λεκατσά και την Ι.Μ. Αγ. Πελαγίας Καστροσυκιάς.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ART RESTORATION E.E.
Συντήρηση Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης
Διονύσου 10 Κάτω Μάρμαρα, 45500 Ιωάννινα
Τηλέφωνο: 26510-45337
Κινητό: 6944 138919
Fax: 26510-45337
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Copyright © 2018-19 artrestoration.gr | Powered by NICMEDIA